Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Vivamus congue turpis in augue pellentesque scelerisque. Pellentesque aliquam laoreet sem nec ultrices. Fusce blandit nunc vehicula massa vehicula tincidunt.

Téma: Horkolás elleni klipsz

Horkolás elleni klipsz 1 hete 2 napja #157689

  • sleepprofile
  • sleepprofile profilkép
  • TÁVOL
  • Elite tag
  • Hozzászólások: 259
  • Karma: 0
A horkolás nem csak a hálótársat zavaró jelenség, de veszélyes is lehet a horkolóra nézve. Mikor horkolunk többet és hogyan lehet kezelni?Horkolás elleni spray : bit.ly/31hIPQX

Harc a horkolás ellen - bit.ly/3j8j7V0
 
Alvásvizsgálat

A horkolás hátterében álló okok felderítéséhez több szakorvosi vizsgálatra is szükség lehet. A fül-orr-gégészeti vizsgálatok például fényt deríthetnek az alvás alatti légzéskimaradások és a gátolt orrlégzés valódi okára. A tüdőgyógyász az esetleges tüdő- és hörgőbetegségek meglétét ellenőrzi, endokrinológus segítségével kizárhatók a hormonális okok. Azt, hogy pontosan melyik irányba szükséges részletesebb vizsgálatokat végezni, minden esetben az elkészült alvásvizsgálat kiértékelése után tudhatjuk meg. Az alvás vizsgálata értelemszerűen éjszaka történik, s ma már lehetőség van rá, hogy erre a beteg otthonában kerüljön sor. Az így kapott eredmények kiértékelését neurológus, szomnológus szakorvos végzi.
 


 

A horkolás típusai és veszélyei – mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Horkolással orvoshoz fordulni? Viccesen hangzik. Pedig azok, akik ezt tették, és sikeresen megszabadultak a horkolástól, egy egész sor más problémát és egészségügyi kockázatot is a hátuk mögött hagytak. Melyek a horkolás típusai és veszélyei? Ismerje meg Ön is!
 
Cumival a horkolás ellen
A beteg összenyomja ezt a gömböt, így a levegő kijut a szájból, vákuumot képez, a nyelv hegyét pedig beszívja, ami így, előrehúzott állapotban marad az alvás során is, amikor a garat körüli izmok ellazulnak.
Az eszköz 70 angol fontba (kb. 25 ezer forintba) kerül, mérete akkora, mint egy átlagos cumié.A legtöbb ember számára nem jelent gondot az, hogy a légutak izmai ellazulnak, de van, akinél a nyelv teljesen hátracsúszik, ami akár 10 másodperces időtartamra is légzésleállást okozhat. Az útban álló lágy szövet vibrálni kezd az áramló levegő hatására, ez a horkolás.
Amint az agy érzékeli, hogy a légzés leállt, utasítást küld a légzőizmoknak, hogy ismét húzódjanak össze. A légutak ismét megnyílnak, a beteg pedig általában összerázkódik és felébred.
Akik ettől a problémától szenvednek, nappal általában fáradtak, és gyakrabban válnak balesetek áldozatává. Kezelés nélkül az alvási apnoé fokozza a magas vérnyomás és a szívinfarktus kockázatát.

A legjobb tippek horkolás ellen


Hátonalvássorán nyelvünk néha hátracsúszik, részben elzárva ezáltal a levegő áramlásának útját. Ez elkerülhető, ha oldalunkon alszunk, így tehát érdemes fokozatosan rászoktatni magunkat erre a pozícióra. Szintén segítheti a légutak szabadon tartását, ha kicsit magasabb párnákat választunk.

A krónikus allergiák egyik tünete, hogy elzárják a légutakat, ami szintén horkoláshoz vezethet. Sokan azért horkolnak, mert valamilyen diagnosztizálatlan allergiájuk van - ha viszont kapnak rá megfelelő gyógyszert, a horkolás is elmúlhat.

FSME-vírus: megelőzhető a fertőzés

A túlsúly így hat az alvásra
Álmatlanság horkolás


Bár természetesen nem minden elhízott személy szenved éjszakai légzéskimaradástól, a pluszkilók bizonyítottan növelik a rizikót. A túlsúly miatt ugyanis a nyak területén is felhalmozódik a zsír, ami önmagában is akadályozza a légzést. Éppen ezért a probléma kezelésének első életmódbeli lépése a testsúly rendezése. Már 10 százaléknyi fogyás is javít az alvási apnoé állapotán, sőt esetenként meg is szünteti a légzéskimaradást.

Minél súlyosabb az alvási apnoé, annál nagyobb az esély a súlygyarapodásra - állítják a kutatások. Ennek elsősorban az az oka, hogy a légzéskimaradás által megzavart alvás, amely így nyilván nem kielégítő, hatással van az étvágyat befolyásoló hormonok termelődésére. Egyes tanulmányok szerint az elégséges és jó minőségű alvást "produkáló" személyek kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztanak napközben, mint a keveset alvók és az alvászavarban szenvedők. Ráadásul az alvászavar miatti napközbeni fáradtság és alacsony energiaszint hatására a fizikai aktivitás is csökken. Ez pedig különösen megnehezítheti a túlsúlyos, éjszakai légzéskimaradástól szenvedő páciensek fogyási próbálkozásait.

Magyarországon Horkolás elleni klipsz 2020
A Pennsylvaniai Egyetem tudósai azt állítják, a nyelv zsírtartalmával függ össze, kiknél alakul ki az alvási apnoé. Ha tehát sikerül csökkenteni ennek az apró, ám jelentős szervnek a zsírtartalmát, az jelentősen hozzájárulhat a tünetek mérséklődéséhez - véli Dr. Richard Schwab, a tanulmány vezető szerzője.

A tudósok 67 embert vontak be munkájukba. Az alanyok mindegyike alvási apnoéval küzdött - enyhe vagy súlyos formában -, testtömegindexük pedig 30 felett volt, ami már az elhízott tartományba sorolható. Hat hónap leforgása alatt azonban a résztvevők jelentős fogyást értek el. Diéta vagy gyomorműtét következtében sikerült leadniuk a testsúlyuk közel 10 százalékát. A szakértők a fogyás előtt, valamint a fél év elteltével is megvizsgálták MRI-vel a garat területét az alanyoknál, és arra a következtetésre jutottak, hogy a nyelv zsírtartalmának csökkenése kulcsfontosságú volt az alvási apnoé tüneteinek mérséklődése szempontjából.

A tudósok azt is megfigyelték továbbá, hogy más izmoknál is javulás következett be a testsúlycsökkenés miatt. Csökkent például az állkapocsizom mérete, valamint a légutak mindkét oldalán található izmoké is. Ez utóbbiaknak is jelenős szerepe lehet az alvási apnoé tüneteinek mérséklésében, de a kutatók szerint nem akkora, mint a nyelv zsírtartalom-csökkenésének. A betegek alvási apnoét vizsgáló tesztjein az eredmények szintén javultak, átlagosan 31 százalékkal.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.162 másodperc