Fehérjetekercs

Nem minden húshegy húsevő. Csavarj be egy jó adag izomépítő fehérjét ezzel a padlizsántekerccsel.

 PADLIZSÁN TEKERCSEK 

Hozzávalók 1 személyre:
1 közepes padlizsán
1 csésze ricotta sajt
1 tojás
4 ek. parmezán sajt
1 csésze marinara szósz

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és teríts a rácsra egy nagy alufóliát.
2. Vágd le a padlizsán végeit. Vágd fel hosszában 7-12 mm vastag szeletekre.
3. Tedd a padlizsánt a rácsra, enyhén sózd meg, majd 15 percig hagyd levet engedni, utána süsd 8-10 percig.
4. Keverd össze a tojást, a ricotta és parmezán sajtot egy nagy tálban. Tedd a keveréket a padlizsán szeletekre és szorosan tekerd fel.
5. A szósz negyedét terítsd szét az alufólián. Tedd a tekercseket az illesztéssel lefelé a szósz tetejére.
6. Öntsd rájuk a maradék szószt, majd süsd fedetlenül 15-20 percig.

Tápérték adagonként
740 kalória
50 g fehérje
35 g zsír
64 g szénhidrát

 A SAJT EREJE 
A Parmigiano-Reggiano parmezán sajtnak van a legmagasabb fehérjetartalma a sajtok közül. A ricottával kombinálva ez az étel adagonként 50 g fehérjét tartalmaz.