Tilápia kapros-parmezános hummuszbundában

15 perc alatt elkészíthető fehérjedús tengeri finomság.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db 15 dkg-os tilápiafilé (esetleg halibut vagy ausztrál sügér)
  • fél citrom leve
  • 1/2 ek. só
  • 1/2 ek. őrölt feketebors
  • 6 ek. hummusz
  • 1,5 ek. apróra vágott friss kapor
  • 4 ek. gluténmentes morzsa (pl. kukorica panír)
  • 1 ek. finomra reszelt parmezánsajt (ízlés szerint elhagyható)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki fóliával egy tepsit, és enyhén spricceld be olajjal.
  2. Tedd a halat a fóliára, és csavard rá a citrom levét. Fűszerezd sóval, borssal.
  3. Egy kis tálban keverd össze a hummuszt és a kaprot, és kend meg vele a halfiléket.
  4. Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát és a parmezánt, majd szórd a hummusszal kent halfilékre.
  5. Süsd át a halat (kb. 15 perc), és máris tálalható!

Tápérték: 195 kalória, 4 g zsír, 11 g szénhidrát, 37 g fehérje 

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary