A tenger izomépítő gyümölcsei

Lássuk a legmagasabb fehérjetartalmú halakat és más herkentyűket.

 

Hazánkban is egyre több tengeri étel és alapanyag válik elérhetővé, kérdés, hogy melyeket érdemes választani? Érdemes előnyben részesítened azokat, amelyek sok izomépítő fehérjét, és egészséges omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, de emellett viszonylag alacsony a higanytartalmuk. Íme néhány csúcstartó.

 

HALFÉLÉK: 

alaszkai vörös lazac: 26 g (alacsony higanytartalom)

atlanti lazac: 25 g (alacsony higanytartalom)

szardínia: 24 g (alacsony higanytartalom, magas omega-3)

tonhal (konzerv sós lében): 23 g (mérsékelt higanytartalom, legfeljebb havi 6 adag javasolt)

tilápia: 22 g (alacsony higanytartalom)

halibut: 22 g (mérsékelt higany- és magas Omega-3-tartalom, havi 6 adag javasolt)

lepényhal: 15 g (alacsony higanytartalom)

 

KAGYLÓK, RÁKOK:

kagyló: 25 g (alacsony higanytartalom)

garnéla: 24 g (alacsony higanytartalom)

fésűkagyló: 20 g (alacsony higanytartalom)

homár: 19 g (mérsékelt higanytartalom, legfeljebb havi 6 adag javasolt)

osztriga: 19 g (alacsony higanytartalom)

rák: 17,3 g (alacsony higanytartalom)

 

QNT_Omega_3_1000_mg_.jpg

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary