Ízletes garnélás spagetti

Tartalmas fehérjebomba tömegeléshez!

Hozzávalók (2 személyre):

  • 35 dkg pucolt garnéla (frissen vagy előre kiolvasztva)
  • só és bors, ízlés szerint
  • 1/2 ek. olívaolj
  • 2 tk. darált pirospaprika (vagy pehely)
  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csipet oregano vagy kakukkfű
  • 1 nagyobb (400 g) paradicsomkonzerv
  • 1 dl száraz vörösbor
  • fél csomag spagetti
  • 2 ek. petrezselyemlevél, apróra vágva

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A garnélát ízesítsd sóval, borssal. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat: Dobd rá a rákot, majd pirítsd 1-2 percig, és tedd félre egy tálra.
  2. A vörös-, és fokhagymát, oreganót borítsd az olajba, és süsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a paradicsomot és a bort, majd főzd még 10-15 percig.
  3. Közben főzd ki a tésztát a tasakon lévő útmutatásnak megfelelően. Alaposan szűrd le, és tedd vissza az edénybe.
  4. Sóval, borssal ízesítsd a szószt. Az elkészült rákot forgasd a szószba, és alaposan keverd össze. Friss petrezselyemmel díszítsd.

Tápérték: 264 kalória, 3 g zsír, 34 g szénhidrát, 27 g fehérje

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary