Pikáns izomépítő receptek 4. Csirkés enchilada salsa szósszal

Izomépítő mexikói ínyencség!

 

Hozzávalók:

  • 400 g salsa szósz
  • fél kg (2 kisebb) csirkemell (bőr és csont nélkül)
  • 9 taco méretű tortilla lap
  • 175 g reszelt cheddar sajt
  • olajszpré (vagy minimális olaj)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Melegítsd a sütőt 180 fokra majd egy minimális olajjal kikent serpenyőben egyenletesen oszlasd el a salsa szósz felét az alján, és tedd félre. 
  2. Egy serpenyőben helyezd el a csirkét és a maradék salsát; fedő alatt közepes lángon főzd 20 percig, illetve addig, amíg a csirke megpuhul.
  3. A tortilla lapok mindkét oldalát egyenként fújd be olajszprével, majd egy serpenyőben mindkét oldalukat pirítsd barnára. Az elkészült lapokat helyezd papírtörlőre.
  4. Szedd ki a csirkét a salsából, darabold fel apró darabokra, majd forgasd vissza a szószba. Töltsd meg a lapokat a salsás csirkével, és a tekercseket szórd meg 1-1 evőkanál sajttal, majd helyezd őket egy tepsibe. Szórd rá a maradék sajtot is, és süsd 20 percig, illetve addig, amíg a sajt kellően megolvadt és megpirult.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary