Rostonsült mézes tőkehalfilé kínai kellel

Ezzel az ázsiai ínyencséggel minden különösebb konyhatudomány nélkül egzotikus ízeket varázsolhatsz az asztalra!

 

A kínai vagy más néven fodros kel nagy előnye, hogy kalóriatartalma igen alacsony (100 grammban mindössze 12), viszont gazdag A, B6, C, és K vitaminban. 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 ek. méz
  • 4 ek. almaecet
  • 4 ek. szójaszósz
  • 4 ek. szezámolaj
  • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 csipet (lehetőleg frissen őrölt) fekete bors
  • tengeri só, ízlés szerint
  • 2 db (15 dkg-os) tőkehalfilé

ELKÉSZÍTÉSE:

A hal kivételével keverd ki az összetevőket egy nagy tálban, majd alaposan hempergesd bele a halszeleteket, és hagyd, hogy jól átjárja őket a pác. Legegyszerűbb, ha éjszakára a hűtőbe teszed, de ha nincs rá lehetőséged, 1 óra pihenés is elég neki. Melegítsd a sütőt 220 fokra, majd helyezd egy vékonyan kikent sütőpapírra vagy sütőlapra. A szósz maradékával is meglocsolhatod a halfiléket, hogy ne száradjanak ki. Süsd 8-10 percig, illetve amíg a hal teljesen átforrósodik. Tálald zöldségekkel, például nyers vagy párolt kínai kellel, illetve a céljaidnak megfelelő szénhidráttartalmú körettel.

1 adag tápértéke: 695 kalória, 40 g fehérje, 78 g szénhidrát, 30 g zsír.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary