Zöldséges-paradicsomos pulykaragu

Fenséges fehérjeforrás, semmi bonyodalom!

 

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 700 g darált vagy apróra vágott pulykahús
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 közepes hagyma, durvára vágva
  • 2 zellerszár, 2-3 centis szeletekre vágva
  • 6 bébirépa
  • 800 g kockára vágott paradicsom
  • 1,5 leveskocka (vagy ennek megfelelő mennyiségű levesalap)
  • tengeri só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 2 babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajat melegítsd fel egy nagyobb fazékban, és add hozzá a pulykahúst. Jól kevergesd meg, és süsd, amíg enyhén megbarnul (2-3 percig). Add hozzá a fokhagymát, vöröshagymát, zellert és répát, majd főzd még 5 percig. Szórd bele a paradicsomot, levesalapot és a többi fűszert, aztán az egészet alaposan keverd össze. Letakarva, közepes lángon főzd egy órán át, időnként megkeverve.  

1 adag tápértéke: 683 kalória, 66 g fehérje, 17 g szénhidrát, 44 g zsír.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary