Fenséges hátszínpogácsa steakburgonyával

Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és tömegelj jóízűen!

 

Hozzávalók 3 személyre:

  • 700 g darált marhahús (93-96%-os tisztaságú)
  • fél felkockázott vöröshagyma
  • paradicsomszósz ízlés szerint (valamivel puhább, nedvesebb állaga lesz tőle)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. apróra kockázott kaliforniai paprika (piros)
  • 2 ek. apróra kockázott kaliforniai paprika (zöld)
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás vagy 2 tojás fehérje
  • 1tk. frissen aprított petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 dkg burgonya, nagyobb szeletekre vágva
  • 1 leveskocka, vagy ennek megfelelő mennyiségű levesalap

ELKÉSZÍTÉSE:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A krumpli és levesalap kivételével minden összetevőt keverj össze egy nagy tálban. Tiszta kézzel gyúrd össze a masszát, majd, formálj belőle 6-7 centi vastag húspogácsákat. Helyezd őket egy vékonyan kikent tepsibe vagy sütőpapírra, a krumpliszeletekkel együtt. (Ha valódi steakburgonyára vágysz, elő is főzheted.). Süsd kb 30 percig, illetve addig, amíg a hús jól át nem sül. Ha kivetted a sütőből, hagyd állni 10-15 percet, majd szeleteld fel a fasírtot. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés: ez a fogás ideális esetben hátszínből készül, de ízlés szerint más marhahúst is használhatsz hozzá, a lényeg, hogy ne legyen nagyon zsíros. Legjobban teszed, ha magad kéred meg a boltost vagy hentest, hogy az orrod előtt darálja le az árut. 

1 adag tápértéke: 484 kalória, 64 g fehérje, 22 g szénhidrát, 16 g zsír.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary