Rostonsült lazac a gyömbér erejével

Varázsolj különleges ízvilágot a diétádba!

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db 20 dkg-os lazacfilé
  • 2 tk. mogyoróolaj
  • 2 ek. zúzott fokhagyma
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 ek. apróra vágott citromfű
  • 7 dkg spárgafej
  • 7 dkg kelbimbó, félbe vágva
  • 7 dkg cukorborsó
  • fél kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 ek. víz
  • tengeri só és fekete bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd helyezd a halfiléket egy hajszálvékonyan kikent sütőlapra, és süsd őket 10-12 percig. A mogyoróolajat melegítsd fel egy serpenyőben, majd szórd bele a fokhagymát, gyömbért és citromfüvet. Tempós kevergetés mellett add hozzá a spárgát, kelbimbót, cukorborsót és kaliforniai paprikát, majd pár perccel később a szójaszószt, vizet, sót és borsot. Főzd még 4-5 percig illetve addig, amíg a zöldségek elérik az általad kívánt puhaságot. Vedd ki a lazacot a sütőből, és szórd meg a zöldségekkel.

1 adag tápértéke: 424 kalória, 50 g fehérje, 22 g szénhidrát, 19 g zsír.  

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary