Chips helyett: ropogósra pirított currys kelszirmok

Ha rádtör a nassolhatnék, próbáld ki ezeket a pikáns, kalóriaszegény, egészséges finom falatokat!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej jól megtermett fodros (leveles) kel, torzsája nélkül
1 ek. szőlőmag- vagy repceolaj
1 ek. currypor
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A kel leveleit tépdeld nagyjából azonos (5-7 cm) hosszúságúra, majd keverd össze az olajjal, curryporral és sóval.
2. A fűszeres-olajos leveleket egy sütőpapírra vagy sütőlapra helyezve tedd a sütőbe, és süsd őket 10-12 percig, illetve amíg ropogós ínyencfalatokká változnak. (Legjobban teszed, ha a vége felé szemmel tartod, nehogy megégjenek a levelek szélei.)
Tudtad? A curry indiai fűszerkeverék egyik alapvető összetevője a kurkuma, amelynek jótékony hatásairól itt olvashatsz!
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary