Chips helyett: ropogósra pirított currys kelszirmok

Ha rádtör a nassolhatnék, próbáld ki ezeket a pikáns, kalóriaszegény, egészséges finom falatokat! 

 

Hozzávalók 4 személyre: 

1 fej jól megtermett fodros (leveles) kel, torzsája nélkül

1 ek. szőlőmag- vagy repceolaj

1 ek. currypor

1 csipet só

ELKÉSZÍTÉSE: 

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A kel leveleit tépdeld nagyjából azonos (5-7 cm) hosszúságúra, majd keverd össze az  olajjal, curryporral és sóval. 

2. A fűszeres-olajos leveleket egy sütőpapírra vagy sütőlapra helyezve tedd a sütőbe, és süsd őket 10-12 percig, illetve amíg ropogós ínyencfalatokká változnak. (Legjobban teszed, ha a vége felé szemmel tartod, nehogy megégjenek a levelek szélei.)

Tudtad? A curry indiai fűszerkeverék egyik alapvető összetevője a kurkuma, amelynek jótékony hatásairól itt olvashatsz!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary