Bajnokok reggelije 1: Hagymás édesburgonya torta

Turbózd fel az anyagcseréd, és adj tökéletes kezdést a napnak ezekkel a kiegyensúlyozott, teljes értékű reggeli finomságokkal!

fotó: Moya McAllister, food stylist: Dana Bonagura

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 vékonyra szeletelt lilahagyma
  • 2 ek. friss vagy szárított oregano
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • olajspray (olíva)
  • 2 db jamgyökér, fél centis szeletekre vágva
  • 2 db édesburgonya, fél centis szeletekre vágva
  • 7 tojásfehérje
  • 1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Az olívaolajat melegítsd fel egy nagy serpenyőben, add hozzá a hagymát, és takard le. Fedő alatt főzd puhára, körülbelül percenként megkevergetve. 5 perc elteltével vedd le róla a fedőt, és add hozzá az oreganót. Folytasd a hagyma karamellizálását még 5 percig, és ízesítsd sóval, borssal. Amint a hagyma megbarnult, tedd félre, és hagyd kihűlni.

2. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy sütőformát alaposan fújd be olívaolajjal. A jamkarikákat egy rétegben sűrűn terítsd el az alján. Szórj rá a hagymából, majd ízesítsd sóval, borssal. Következik egy réteg édesburgonya, majd ismét hagyma. Addig építsd a tortát, amíg teljesen betöltöd a formát. A legfelső réteg sózott, borsozott édesburgonyából álljon.

3. A sütőformát helyezd egy alufóliával betakart tepsire. Egy kisebb tálban verd fel a tojást, majd ezt is sózd, borsozd. A tojáskeveréket öntsd a tetejére, hogy szépen beszivároghasson a rétegek közé (lehet, hogy egy kicsit ki is folyik alul, ha olyan a formád). Süsd 1 órán keresztül, amíg a kés puhán átsiklik a rétegeken. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és díszítsd friss oreganólevelekkel.

1 adag tápértéke: 255 kalória, 8 g zsír, 1 g telített zsír, 35 g szénhidrát, 5 g rost, 11, 5 g fehérje.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary