Bajnokok reggelije 3: Joghurtos-müzlis parfé

Turbózd fel az anyagcseréd, és adj tökéletes kezdést a napnak ezekkel a kiegyensúlyozott, teljes értékű reggeli finomságokkal!

 

fotó: Moya McAllister, food stylist: Dana Bonagura

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 adag müzlihez:

  • 200 g zabpehely
  • 175 g méz
  • ½ tk. fahéj
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. reszelt mandula
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 2 ek. lenmag

1 adag joghurtos parféhoz:

  • 1 pohár görög joghurt
  • 50 g bogyós gyümölcs

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Keverd össze a müzlit, mézet, fahéjat,vaníliát és mandulát, majd helyezd az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra. 5-6 percenként megkevergetve süsd aranybarnára.

2. Öntsd a müzlit egy tálba, és keverd hozzá a kókuszreszeléket és lenmagot. Hagyd kihűlni, és tárold átlátszó üvegben.

3. A parfét úgy készítheted el, hogy a joghurtot egy tálba kanalazod, majd megszórod a müzlivel, és a tetejét friss bogyós (vagy más) gyümölccsel, esetleg mentalevéllel díszíted.

1 adag tápértéke: 535 kalória, 12 g zsír, 3 g telített zsír, 82 g szénhidrát, 8 g rost, 32 g fehérje.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary