Bajnokok reggelije 4: Spenótos-paradicsomos tojáspalacsinta

Turbózd fel az anyagcseréd, és adj tökéletes kezdést a napnak ezekkel a kiegyensúlyozott, teljes értékű reggeli finomságokkal!

 

fotó: Moya McAllister, food stylist: Dana Bonagura

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • fél kg bébispenót
  • 2 ek. olívaolaj
  • egy csipet só
  • egy csipet ors
  • 250 g koktélparadicsom
  • 2 tojásfehérje
  • 2 egész tojás
  • olajspray (olíva)
  • 3 dkg kecskesajt

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A bébispenótot pirítsd 1 percig 1 ek. olívaolajban, hogy összeessen. Sózd, borsozd, majd szedd ki egy tálra.

2. Ugyanebben a serpenyőben dinszteld a koktélparadicsomot 1 ek. olívaolajon 3–4 percen keresztül, majd tedd a spenót mellé.

3. Verd fel a tojást, sózd, borsozd. Egy tapadásmentes serpenyőt olajozz ki és melegíts elő (kb. 30 mp).

4. Vékonyan oszlasd el a tojást az alján (mintha palacsintatészta lenne), majd spatulával forgasd meg, és süsd még 30-40 másodpercig. Óvatosan bánj a tésztával, mert könnyen elszakadhat.

5. Vedd le a tűzről, majd töltsd meg a spenóttal, paradicsommal és kecskesajttal. A fent megadott mennyiségből még palacsinta adag kitelik!

1 adag tápértéke: 287 kalória, 21,5 g zsír, 5 g telített zsír, 6 g szénhidrát, 2,5 g rost, 15 g fehérje.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary