Bajnokok reggelije 4: Spenótos-paradicsomos tojáspalacsinta
Turbózd fel az anyagcseréd, és adj tökéletes kezdést a napnak ezekkel a kiegyensúlyozott, teljes értékű reggeli finomságokkal!
fotó: Moya McAllister, food stylist: Dana Bonagura
Hozzávalók 2 adaghoz:
- fél kg bébispenót
- 2 ek. olívaolaj
- egy csipet só
- egy csipet ors
- 250 g koktélparadicsom
- 2 tojásfehérje
- 2 egész tojás
- olajspray (olíva)
- 3 dkg kecskesajt
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A bébispenótot pirítsd 1 percig 1 ek. olívaolajban, hogy összeessen. Sózd, borsozd, majd szedd ki egy tálra.
2. Ugyanebben a serpenyőben dinszteld a koktélparadicsomot 1 ek. olívaolajon 3–4 percen keresztül, majd tedd a spenót mellé.
3. Verd fel a tojást, sózd, borsozd. Egy tapadásmentes serpenyőt olajozz ki és melegíts elő (kb. 30 mp).
4. Vékonyan oszlasd el a tojást az alján (mintha palacsintatészta lenne), majd spatulával forgasd meg, és süsd még 30-40 másodpercig. Óvatosan bánj a tésztával, mert könnyen elszakadhat.
5. Vedd le a tűzről, majd töltsd meg a spenóttal, paradicsommal és kecskesajttal. A fent megadott mennyiségből még palacsinta adag kitelik!
1 adag tápértéke: 287 kalória, 21,5 g zsír, 5 g telített zsír, 6 g szénhidrát, 2,5 g rost, 15 g fehérje.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary