Áfonyás-banános zabpalacsinta extra fehérjével

Gyerekkorunk kedvence diétás kiadásban!

 

Szinte mindannyian palacsintán nőttünk fel, de mihelyt egy kicsit tudatosabban kezdtünk táplálkozni, igyekeztünk elfelejteni, de legalábbis lelkifurdalással küzdöttünk, valahányszor bűnös nosztalgiára csábított a gyerekkori kedvenc. Nos, itt az ideje, hogy a régi jó barát ismét elfoglalhassa méltó helyét az étlapon. Az alábbi diétás recept lassan emésztődő szénhidrátokat, rengeteg rostot, és tisztességes adag fehérjét tartalmaz, ezért tiszta étkezésedbe is tökéletesen beilleszthető! Üdv, drága palacsinta, már hiányoztál!

Hozzávalók (2 személyre):

25 dkg zabpehely

2 egész tojás

5 tojás fehérje

2 mérőkanálnyi fehérjepor

1 banán felszeletelve

10 dkg áfonya

2 ek. mogyoróvaj

1 tk. fahéj

2 ek. kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Főzd készre a zabpelyhet.
  2. Add hozzá az egész tojásokat és a tojásfehérjét.
  3. Keverd hozzá a banánt, áfonyát és mogyoróvajat és fahéjat, és alaposan dolgozd össze. (Ha egészen sima állagot szeretnél, össze is turmixolhatod.)
  4. Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat.
  5. A serpenyőben a tészta mindkét oldalát süsd aranybarnára. Tipp: Ha az eredeti „silver dollar-size” amerikai reggelit szeretnéd az asztalodra, csak 1-2 evőkanálnyi tésztát nyomkodj szét a serpenyő közepén (úgyis sűrűbb, mint általában a mi palacsintáink), de már hazánkban is találni olyan edényt, amely megkönnyíti a minipalacsinták formába öntését. 

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary