Fodros kel, ahogy az olaszok szeretik

Édes-keserű mediterrán finomság egy valóságos szuperételből!

 

Ha ínyencségekről van szó, az olasz nem bízzák a véletlenre. Ez a fantasztikus  saláta kesernyés ízével kényezteti az ízlelőbimbóidat, mialatt számtalan értékes tápanyaggal kecsegtet. Még ha éppenséggel nem is vagy oda a kel fanyar aromájáért, az alábbi recept pikáns, mégis harmonikus zamatának akkor is nehezen fogsz ellenállni. A kapribogyó sós-ecetes íze ötvöződik a mazsola és a dió édességével, ami kellemesen ellensúlyozza a keserűséget.

Ami a fehérjét illeti, a halban nyugodtan bízhatsz, emellett ráadásul maga a káposztaféle is további 3 grammal ajándékoz meg!

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma megpucolva, összezúzva

4 kisebb szardellafilé, apróra vágva

65 g dió, apró darabokban

2 ek. kapribogyó

40 g mazsola

1 fej fodros kel, leszárazva, 3-4 centis darabokra vágva

só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyére a szardellát, diót, kapribogyót és mazsolát. Pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a kelleveleket.

2.Öntsd fel fél dl vízzel, és süsd addig, amíg a kel élénkzöld színűre vált, és enyhén megpuhul. Sózd ízlés szerint, és készülj fel valami fantasztikusra!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary