Ropogósra pirított pikáns gyömbéres csirkefalatok

Ha elsőrendű fehérjeforrásra vágysz, de nincs időd a főzőcskézésre, ezt az ázsiai ízvilágú ínyencfogást mindenképp próbáld ki!

 

Tipp: A pirítás titka mindig az, hogy az összetevőket előre el kell készíteni, hogy aztán minél gyorsabban, egyszerre készíthesd el őket. Főzd meg a rizst, darabold fel a zöldségeket és a csirkét, hogy a mennyei lakoma pár perc múlva ott gőzölöghessen a tányérodon!

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 ek. olaj

fél kg csirkemell (csont és bőr nélkül), 1-2 centis kockákra vágva

2 ek. frissen reszelt gyömbér

1 friss serrano paprika, felkarikázva

1 közepes vöröshagyma, felszeletelve

1 kisebb piros kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva

1 kisebb zöld kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva

1 kisebb sárga kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva

4 ek. szójaszósz

2 ek. víz

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 tk. kukoricakeményítő

1 tk. cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben közepes lángon melegíts fel 1 ek. olívaolajat. Add hozzá a felkockázott csirkét, és süsd majdnem készre, majd tedd félre egy kicsit, és takard le, hogy meleg maradjon.
  2. A maradék olajat is melegítsd fel, majd add hozzá a gyömbért és a paprikákat. Kevergetve pirítsd 5 percig, majd add hozzá a csirkefalatokat.
  3. A lime levét keverd ki a vízzel, szójaszósszal, kukoricakeményítővel és cukorral, majd a kapott szósszal öntsd nyakon a csirkét és a paprikát, és süsd még 1-2 percig, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizzsel tálald.

Tápérték: 234 kalória, 27 g fehérje,  7 g zsír, 22 g szénhidrát.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary