Bűnösen finom bögrés sütemény az ír kávé zamatával

Régóta adósak vagyunk a manapság oly népszerű mikrós desszertek diétás képviselőjével. Íme a mi verziónk.

 

A séf tippje: Egy kis vízzel összeturmixolva az előre beáztatott kesudió csodálatosan selymes és egészséges ballasztanyagot szolgáltat a desszertekhez. Ha még diétásabbá szeretnéd tenni a receptet, a liszt felét fehérjeporral is helyettesítheted.

Hozzávalók:

50 g (kb. 2,5 evőkanál) nyers kesudió

2 ek. whiskey

1 ek. + 2 tk. juharszurup

1 tojás

4 ek. görög joghurt

1 tk. instant kávépor

4 ek. zabliszt vagy más teljes kiőrlésű liszt

1 ek. natúr kakaópor

fahéj ízlés szerint

késhegynyi sütőpor

1 csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A kesudiót tedd egy tálba, öntsd rá a vizet, és áztasd 2 óráig, majd szedd ki a vízből.
  2. A megpuhult kesudiót fél deci vízzel, whiskey-vel és 1 ek. juharsziruppal turmixold simára.
  3. A többi összetevőből keverd ki a tésztát, majd öntsd egy minimális zsiradékkal kikent bögrébe.
  4. Fedd le a bögrét papírtörölközővel, és tedd a mikróba 1-2 percre, amíg a teteje felpúpozódik.
  5. Locsold meg a viszkis kesukrémmel.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary