Zöld palacsinta: ezt imádni fogod!

Bársonyosan omlós reggeli vitamin- és fehérjebomba!

 

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg zabliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt

½ tk. fahéj

1 tk. sütőpor

½ tk. szódabikarbóna

só, ízlés szerint

1,5 dl tej

20 dkg ricotta

1 nagy tojás

1 banán

50 dkg spenót

citromreszelék (ízlés szerint)

4 dkg dió, apróra darabolva

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A száraz összetevőket, azaz a lisztet, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és sót keverd ki egy nagy tálban.

2. A tejet, túrót, tojást, banánt, spenótot és citromreszeléket turmixold simára, majd a masszát keverd a száraz összetevőkhöz. Morzsold és keverd bele a diót is.

3. Egy nagyobb serpenyőbe öntsd ki a tésztát a kívánt vastagságban, mintha palacsintát sütnél. Enyhén pirítsd meg mindkét oldalát. Melegen fogyasztva sokkal finomabb, ezért, ha nem fogyasztod el azonnal, érdemes egy kicsit bemelegítened a sütőt (úgy 90 fokra), hogy frissen tartsd.

A séf tippje: A megmaradt palacsintákat egy sütőpapíron egymás mellé helyezve fagyaszd le, és amikor akarod, újra hódolhatsz az élvezeteknek. A mikróban vagy kenyérpirítóban kb. másfél perc alatt újra átmelegszik, de gofrisütőbe is teheted a tésztát.

1 adag átlagos tápértéke: 363 kalória, 17 g fehérje, 14 g zsír, 45 g szénhidrát.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary