Marhapörkölt sörrel, ahogy az írek készítik

Ezúttal egy hamisítatlan Guinness Beef Stew recepttel járulunk hozzá tömegelésedhez!

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

2 ek. szőlőmagolaj

70 dkg sovány marhahús, felkockázva

1 nagy vöröshagyma, felkockázva

fél kg apró burgonya, felezve

2 nagy répa, megpucolva, felkarikázva

2 zellerszál, felszeletelve

½ tk. só

3 gerezd fokhagyma, felszeletelve

2 ek. paradicsomszósz

2 tk. szárított kakukkfű

¼ tk. feketebors

¼ tk. chilipehely

3,5 dl Guinness sör

1 leveskocka vagy levesalap

1 ek. Worcestershire-szósz

4 ek. friss petrezselyem, apróra vágva

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd közepes lángon pirítsd aranybarnára a felkockázott marhahúst, végül vedd ki az olajból, és tedd félre.

2. A hagymát, burgonyát, répát, zellert megsózva párold 5 percig, majd add hozzá a fokhagymát, paradicsomszószt, kakukkfüvet, borsot, és chilit, és főzd még 1-2 percig. 3. Öntsd hozzá a sört, és forrald fel. Ügyelj, hogy semmi ne ragadjon az edény aljára. Fedő nélkül rotyogtasd 5 percig.

3. Végül add hozzá a húst, levesalapot és Worcestershire-szószt is. Forrás után vedd vissza alacsony lángra, takard le, és hagyd főni legalább 40 percig.

4. Friss petrezselyemmel díszítsd.

A séf tippje: Nem csak a magyarok vallják, hogy a jó pörköltnek idő kell. Lassú tűzön főzve ráadásul a marha olcsóbb részei, a nyak és a far is kellemesen puhává varázsolhatók.

Egy adag átlagos tápértéke: 341 kalória, 28 g fehérje, 14 g zsír, 22 g szénhidrát.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary