Egyél több halat

Kevés halat eszel, mert nem tudod, mitől lesz igazán zamatos egy pikkelyes fogás? A megoldás három kulcsszóból áll: olaj, fokhagyma és citrom. Pusztán erre a három összetevőre lesz szükséged egy igazán ínycsiklandozó és roppant alakbarát halételhez. Itt is van rögtön egy lazacos recept.

sult_lazac.jpg

 Citromos lazac quinoával 

Hozzávalók egy személyre:
50 g kuszkusz
1,5 dl víz
1/2 tk. extra szűz olívaolaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1/4 tk. citromlé
egy csipetnyi szárított bazsalikom
egy csipetnyi só
bors ízlés szerint
80 g félbevágott koktélparadicsom
150 g lazacfilé

1. A kuszkuszt tegyük egy mély tálba, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Takarjuk le és tegyük félre 10 percre, hogy a levet magába szívja.
2. Melegítsd elő a sütőt, majd egy nagy tálban keverd össze a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a bazsalikomot, valamint a sót és a borsot. Add hozzá a koktélparadicsomokat is, majd keverd őket össze.
3. A lazac szeleteket helyezd óvatosan egy alufóliára. A fólia széleit hajtsd fel, de ügyelj arra, hogy ne fedd be vele teljesen a halat. A paradicsomos keveréket oszlasd el a lazacok tetején.
4. Helyezd az alufóliába bújtatott filéket a grillre körülbelül 6-8 percig. A kuszkuszt ekkor már tálalhatod is. Amikor a hal is kellőképp átsült, helyezd őket a köret mellé, és kész is vagy. Jó étvágyat kívánunk!

Tápérték adagonként:
601 kalória
41 g szénhidrát
47 g fehérje
26 g zsír