Pulykakolbászos tojáslepény

Mert a bajnokok reggelije nem a müzlis dobozból jön.

Pulykás tojáslepény

Hozzávalók 2 személyre:
Olajspray
½ csésze pulykakolbász felszeletelve
½ csésze hagyma felszeletelve
¾ csésze ementáli sajt reszelve
1 csésze bébispenót
1 csésze zsírszegény túró
½ csésze paradicsom felkockázva
½ csésze zsírszegény tej
¼ csésze zsírszegény cheddar sajt
2 egész tojás
2 tojásfehérje
1 tk. sütőpor

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

2. Fújd be egy serpenyőt olajspray-vel, majd kezd el melegíteni közepes lángon. (Olyan serpenyőt válassz, amit be tudsz majd rakni a sütőbe is.)
3. Tedd bele a kolbászt és a hagymát, pirítsd 3 percig, amíg kissé üveges lesz. Közben kevergesd.
4. Egy nagy tálban keverd össze az ementáli sajtot a spenóttal, a túróval, paradicsommal, tejjel, cheddar sajttal, tojásokkal és sütőporral.
5. Öntsd a keveréket a megsült kolbászra, majd tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe.
6. Süsd 45 percig, vagy addig, hogy ha belevágsz a közepébe, akkor a késre ne ragadjon semmi.

 Tápérték adagonként 
487 kalória
47 g fehérje
27 g szénhidrát
22 g zsír

 Tudtad? 
A spenót tele van A- és C-vitaminnal, továbbá kiváló kálium forrás, amely képes csökkenteni a vérnyomást is.