Szivárvány grill

A tiszta étrend unalmas? Bőséges fehérje és rost, izgalmas mexikói ízek és a szivárvány színei. Mi kellhet még?

MEXIKÓI CSIRKEMELL

Hozzávalók 2 személyre:

CSIRKE
350 g csirkemell bőr nélkül (2 szelet)
1 ek. extra szűz olívaolaj
½ tk. kömény
2 csipet tengeri só és fekete bors

MEXIKÓI KEVERÉK
1 kisebb fej lilahagyma szeletelve
¼ csésze kukorica leöblítve
¼ csésze fekete bab leöblítve
¼ csésze sárga kaliforniai paprika szeletelve
¼ csésze zöld kaliforniai paprika szeletelve
¼ csésze piros kaliforniai paprika szeletelve
Pár szál friss koriander apróra vágva
2 citrom leve
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 csipet tengeri só és fekete bors

1. Melegítsd fel a grillsütőt.
2. Olajozd be a csirkét. Keverd el a köményt, sót, borsot és dörzsöld a csirkébe. Süsd oldalanként 4-5 percig vagy amíg jól átsül.
3. Egy tálban keverd össze a köret hozzávalóit és az öntetet.
4. Tedd a csirkét egy tányérra és körítsd a mexikói keverékkel.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
523 kalória
61 g fehérje
25 g szénhidrát
21 g zsír

 ÍZLELD MEG A SZIVÁRVÁNYT 
Ez a színes zöldségkeverék luteint (szembarát), likopént (szívbarát) és flavonoidokat (gyulladásgátló) tartalmaz.