Szaftos húsfalatok

Egy kis odafigyeléssel a saját konyhádban is elkészítheted ezt a szaftos, fehérjében bővelkedő steak-et, és élvezheted a sztárséfek remekeinek ízorgiáját!

 GRILLEZETT STEAK FŰSZERES SZÓSSZAL 

Hozzávalók 4 személyre:
Főző-spray

1 hátszín steak (560 g)
½ tk. só
1/8 tk. frissen őrölt feketebors
1 csésze nagyra vágott friss koriander levél (szárával)
2 tk. kapribogyó, leöblítve
2 medvehagyma, nagyra vágva
2 ek. olívaolaj
¼ csésze víz
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma

1. Melegítsd elő a sütőt 205 fokra. Egy sütőben is használható serpenyőt fújj ki főző-spray-vel. (Ha nincs, akkor vékonyan kend be olajjal a serpenyőt.)
2. A hús mindkét felét ízesítsd sóval és borssal.
3. Hevítsd fel a serpenyőt, és tedd bele a húst, majd pirítsd oldalanként 2 percig. A sütőben pirítsd további 12 percig.
4. Tedd át a húst egy vágódeszkára és hagyd 5 percig hűlni.
5. A koriandert, kapribogyót, hagymát, olívaolajat, citromlevet, fokhagymát tedd az aprítóba és dolgozd össze majdnem krémes állagúra (maradjon kissé darabos).
6. Szeld vékonyra a húst és tálald a fűszeres szósszal.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
335 KALÓRIA
30 g FEHÉRJE
2 g CH
23 g ZSÍR

 A SÉF TIPPJE 
Ha a hús mindkét oldalát lepirítod, azzal benntartod a nyálcsorgatóan szaftos húsnedveket.