Protein pasta

Csupán pár egyszerű lépés, és fél óra kell ehhez a laktató, fehérjében dúskáló tésztás étel elkészítéséhez.

 TONHALAS-KAPRIBOGYÓS SPAGETTI 

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 120 g koktélparadicsom, félbe vágva
  • 2 ek. kapribogyó
  • 8 kimagozott zöld olívabogyó negyedelve
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 4 szardellafilé apróra vágva
  • 1 tonhal konzerv, olívaolajos
  • 180 g FORPRO HIGH PROTEIN PASTA SPAGETTI
  • Fekete bors
  • Reszelt pecorino sajt (opcionális)
  • Extra szűz olívaolaj

1. Forralj fel egy fazék sós vizet.
2. Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat. Tedd bele a paradicsomot, kapri- és olívabogyót, fokhagymát, szardellát és tonhalat. Időnként megkeverve süsd, amíg a szardella „elolvad”.
3. A tésztát készítsd el a csomagoláson lévő útmutató szerint. Tegyél félre ½ csészét a főzővízből. Szűrd le és tedd vissza egy fazékba, keverj hozzá 2 ek. főzővizet, a szószt, és forgasd össze, hogy bevonja a spagetti szálakat. Közben keverhetsz hozzá még vizet, ha szükséges.
4. Tálaláshoz sózd és borsozd. Szórd meg sajttal (ha szereted) és csorgass rá még olívaolajat.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT

  • 504 KALÓRIA
  • 36 g FEHÉRJE
  • 48 g CH
  • 18 g ZSÍR

 

 VASBAN GAZDAG 
A szardella bővelkedik vasban, ami a „szállítórendszert” támogatva képes javítani a test oxigénellátásán.