Roston sült steak quinoával

ROSTON SÜLT TRI-TIP STEAK FŰSZERES-ÚJHAGYMÁS QUINOÁVAL

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

1 csokor petrezselyem, levelek lefejtve és apróra vágva
10 ek. extra szűz olívaolaj
2 tk. vörösborecet
2 keményre főtt tojás lereszelve
Nagyszemű só és frissen őrölt bors ízlés szerint
2 ek. vaj
60 g (kb. 6 db) újhagyma (fehér része) vékonyra szelve
2 csésze főtt quinoa
1 tri-tip steak

1. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
2. A szószhoz forgasd össze a petrezselymet, olajat, ecetet, tojást, sót és borsot.
3. Egy lábosban kis lángon olvaszd fel a vajat és süsd meg benne a hagymát. Mehet bele a quinoa, majd vízzel meghintve keverd el sóval és borssal.
4. A húst dörzsöld be olívaolajjal, majd bőven fűszerezd sóval és borssal. Tedd egy rácsos tepsibe, és süsd nagyjából 1 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri az 55 fokot (húshőmérővel mérve). 
5. Vedd ki a sütőből, hagyd fedetlenül 15 percig hűlni, majd lazán fedd le alufóliával, és hagyd újabb 15 percet pihenni a szeletelés előtt.

6. Oszd szét a quinoát és a húst a tányérok között. Locsold meg a szósszal.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT
675 KALÓRIA
28 g FEHÉRJE
47 g CH
38 g ZSÍR

 GRILLSÜTŐ HELYETT 
A hússütésben semmi sem veri a grillt, de más - beltéri - módszerek is vannak. Próbáld ki a rácsos tepsit, amivel sütőben is hasonló eredményeket érhetsz el.