Csirke édesburgonyával

PIRÍTOTT CSIRKEMELL RAKOTT ÉDESBURGONYÁVAL

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
1 egész csirke
8 ek. sótlan vaj
2 nagy édesburgonya, meghámozva és vékonyra szelve
Nagyszemű só
30 g reszelt Gruyère sajt
2 marék apróra vágott kelkáposzta
Vörösborecet, olívaolaj, só, bors, avokádó szeletek ízlés szerint

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A csirkét tedd egy nagy fazékba, öntsd fel 3,5 dl vízzel és forrald fel, majd tedd a sütőbe 90 percre. Vedd ki a csirkét és hagyd 15 percig pihenni.
2. Egy nagy fémnyelű lábosban melegítsd fel a vajat és kezd el rétegezni a burgonyaszeleteket. A rétegeket sózd és borsozd.
3. A lábost tedd a sütőbe 15 percre, majd vedd ki és egy fakanállal forgasd meg a szeleteket, aztán tedd vissza 5 percre.
4. Szórd a tetejére a Gruyère sajtot és tedd vissza a sütőbe 1 percre.
5. A burgonyát tedd a tányérokra. A grillcsirkéről bontsd le a mellét, szeld fel és tedd a burgonyára. (A csirke maradékát tedd félre.)
6. A kelkáposztát forgasd borecetbe, olajba, sóba-borsba és körítsd avokádóval.

 TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT 
67 KALÓRIA
47 g FEHÉRJE
45 g CH
34 g ZSÍR