Gluténmentes grillezés - Keleti húsos szendvics

Még ha nem is vagy lisztérzékeny - ami egy intolerancia a gluténre (a fehérjék egy csoportja, ami a keményítőben van) puffadást, hasmenést és ízületi fájdalmat okoz - de a glutén mellőzését összekötötték már a jobb emésztéssel, alacsonyabb koleszterin- és magasabb energiaszinttel is. Annyira népszerű, hogy a gluténmentes bizniszt 2020-ra 7,5 milliárd dollárra becsülik. Íme a kedvenc receptjeink, amiket te is kipróbálhatsz. Emellett mindegyikben kevés a szénhidrát is, vedd ezt úgy, mint egy újabb előny gluténmentesség esetén.

 Keleti húsos szendvics 

Hozzávalók 4 személyre:

⅓ pohár + 2 ek. rizsecet
2 ek. tamari szójaszósz
1 ek. halszósz
2 tk. szezámolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ kg sertés szűzpecsenye
1 ek. cukor
1 tk. só
1 csésze csíkokra vágott répa
1csésze csíkokra vágott uborka
½ csésze vékonyra szelt retek
½ csésze majonéz
2 ek. sriracha chiliszósz
4 szelet gluténmentes kenyér
olaj a grillezéshez
1/3 csésze vágott koriander

1. Keverj össze 2 evőkanál rizsecetet, szója szószt, halszószt, szezámolajat és fokhagymát. Öntsd egy zárható tasakba marinálni; add hozzá a sertést, és hagyd állni 2 órán át.
2. Keverd össze a cukrot és a sót 2 evőkanál forró vízzel, amíg a cukor feloldódik. Keverj hozzá ⅓ pohár rizsecetet. Add hozzá a répát, az uborkát és a retket. Hagyd állni lefedve 30 percet.
3. Keverd össze a majonézt és a chiliszószt.
4. Melegítsd közepes hőfokra a grillt. Süsd a húst néhányszor átforgatva, amíg a belső hőmérséklete eléri a 60 fokot, ez kb. 12 perc. Hagyd állni 5 percet, majd szeleteld vékonyra.
5. Kend meg a kenyér mindkét felét olajjal. Grillezd mindkét oldalt míg megpirul.
6. Kenj chilis majonézt a kenyérre és tedd rá a húst, a zöldségeket és a koriandert.

 Tápérték adagonként: 
Kalória 415
Fehérje 27 g
CH 17 g
Zsír 26 g