Alacsony szénhidráttartalmú curry-s csirke salátalevélbe tekerve

A curry kölcsönöz jellegzetes ízt ennek az egészséges, alacsony kalória- és zsírtartalmú fogásnak.

Kalória
Fehérje Zsír Szénhidrát
433 41g 23g 18g


A szakács javaslata:

A csirkét többféle módon is elkészítheted. Grillezhetsz csirkemellet, megsüthetsz egy egész csirkét, vagy beszerezhetsz egy már előfőzött grillezhető csirkét is. Vágd a csirkemelleket kisebb kockákra, majd fagyaszd le őket egy visszazárható műanyag dobozban, amíg el nem készíted a többi hozzávalót. Ha egyáltalán nincs időd főzni, használhatsz már kész, vízbe áztatott csirkemell konzervet is.

Hozzávalók:

    » 3 adag csirkemell
    » 1 csomag zellerszár
    » ½ csészényi félbevágott szőlőszem
    » ½ marék dió
    » 1 teáskanál citromlé
    » ½ evőkanálnyi majonéz
    » 1 teáskanál madras curry por
    » ¼ csészényi mango chutne
    » 12 db Bibb salátalevél
    » só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverd össze a csirkét, a zellert, a szőlőszemeket, a diót, a curry port és a mango chutney-t egy nagy tálban, majd add hozzá a citromlevet, és a majonézt is és addig keverd, amíg egyenletes állaga nem lesz.
2. Oszd el egyenletesen az így kapott keveréket a salátaleveleken. Ha későbbre is meghagynál belőle, akkor viszont még ne tedd rá a levelekre, csak közvetlenül fogyasztás előtt. Három salátalevélbe göngyölt csirke felel meg egy adagnak.