Fehérjedús kubai steak

Próbáld ki ezt az ízletes fogást, hogy enyhítsd hús utáni sóvárgásod, és feltöltsd a szervezeted a szükséges mennyiségű fehérjével!

Kalória Fehérje Zsír Szénhidrát
1222 95 gramm 90 gramm 4 gramm

 

 Steak és hagyma kombinációja még sosem volt ilyen ínycsiklandozó! Robert Irvine mesterszakácstól kölcsönzött, étvágygerjesztő receptünkkel hirtelen sokkal könnyebb lett a szénhidrátban szegény, fehérjedús étrend követése.

Hozzávalók 4 adagra

A hús fűszerezéséhez:

 » 1 evőkanál só
 » 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 » 1 teáskanál pirospaprika por
 » 2 evőkanál cajun-i fűszerkeverék

A chimichurri-hoz (argentin barbecue szósz)

 » 1 csokor koriander
 » 1 csokor petrezselyem
 » némi őrölt pirospaprika
 » 3  gerezd fokhagyma
 » egy evőkanálnyi szőlőmag olaj
 » egy citrom leve
 » 1 evőkanál vörösborecet
 » 2 evőkanál víz

A steakhez:
 » kb. 1,5 kg lágyéksteak
 » 1 vidalia vöröshagyma karikákra vágva
 » 2 evőkanál szőlőmagolaj
 » só, bors
 » 12 db háromszögletűre vágott lime
 » fél csokor koriander


Elkészítési mód:

  1. Keverd össze a steak fűszerezéséhez szükséges hozzávalókat egy nagy tálban
  2. A chimichurri alapanyaagait tedd be egy turmixgépbe, és addig turmixold őket, amíg egy szinte teljesen homogén keveréket nem kapsz
  3. Melegítsd elő a grillsütőt, és dörzsöld be a steak mindkét oldalát a már összedolgozott fűszerkeverékkel. A hagymakarikákat locsold meg olajjal, majd adj hozzá sót és borsot. A steak szeleteket helyezd a grillsütőre, és süsd az általad favorizált keménységig. Amikor már majdnem készre sültek, akkor add hozzá a hagymát.
  4. Amint a hús elkészült, tedd félre, és a grillezett hagymákat helyezd külön egy tálba. Locsold rájuk a 12 db lime cikkely kipréselt levét, majd add hozzá a fél csokor koriandert.
  5. Szeleteld fel átlósan a steak-et, majd helyezd el őket egy nagy tálon, tetejükön a hagymakarikákkal. Bolondítsd meg a chimichurri szósszal, majd ízesítsd kovább a maradék koriankerrel és lime-mal!