Banán alapú vegán fehérjepalacsinta

Tankold fel tested az edzésekre, vagy segítsd izmaid regenerálódását ezzel a kiadós finomsággal!

Kalória Fehérje Zsír Szénhidrát
440 20 gramm 6 gramm 73 gramm

 

Kicsit felturbóznád a megszokott reggelidet? Akkor ezt a banánból készült fehérjepalacsintát épp neked találták ki! Nevezhetjük palacsintának, vagy banánkenyérnek is ezt az ínycsiklandozó edzés-utáni fogást, a lényeg, hogy tele van csupa egészséges, izomépítést elősegítő hozzávalóval. A tetejét nyugodtan bolondítsd meg a kedvenc gyümölcsöddel, tegyél rá mogyorót, mandulát, vagy diót, vagy öntsd nyakon egy finom sziruppal, és máris kezdődhet a nap!

A recept forrása a myvega.com

A banán alapú vegán fehérjepalacsinta hozzávalói 2 adagra

1 nagyobb, összenyomkodott banán

1 teáskanál vanília kivonat

kb. 150 gramm gluténmentes liszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

negyed teáskanálnyi őrölt fahéj

1 evőkanál kókuszzsír

1 adag vegán vaníliás fehérjepor

Választható feltétek: banánszeletek, apróra vágott mogyoró, agave vagy juharfaszirup

Elkészítési mód:

  • Keverd össze a szétnyomkodott banánt némi laktózmentes tejjel és a vanília kivonattal, majd tedd félre.
  • Egy másik tálban keverd össze a többi száraz hozzávalót
  • A száraz keveréked add hozzá a már előzőleg összekevert banánhoz és tejhez, és jól dolgozd őket össze. Ha túl sűrűnek tűnik a keverék, akkor adj még hozzá egy kis laktózmentes tejet.
  • Olvassz fel némi kókuszzsírt közepes hőfokon egy tapadásmentes serpenyőben, vagy használj palacsintasütőt
  • A massza negyedét adagold bele a serpenyőbe, és kezdd el sütni. Fordítsd meg, amint a massza pattogni kezd és buborékok képződtek a tetején. Oldalanként körülbelül két perc sütési idővel érdemes számolni.
  • Ha elkészült, a tetejére tegyél friss gyümölcsöt, magvakat, vagy a kedvenc szirupod.

Jó étvágyat kívánunk!