15 perc alatt: Fehérjében gazdag tészta

A hagyományos, búzadarából készült paszta sajnos tiltólistás, hiszen a benne található feldolgozott szénhidrátok alattomosan csak arra várnak, hogy plusz kilók és centik formájában rárakódjanak az így is kényes deréktáji szakaszodra.

 

Ennek kiküszöbölésére ideális a quinoa, ami egy kifejezetten egészséges és gluténmentes alternatívája a búzának (lényegében egyfajta mag), ami szerencsére tészta alakban is beszerezhető és fehérjében is. valamint rostokban is roppant gazdag. Ha a quinoa alapú olaszos tésztádat egy kis sovány marhahússal dobod fel, akkor egyből egy magas fehérje, és közepes zsírtartalmú fogást varázsolsz magadnak, ami minden keményen edzőre hasznos izomtömeget pakol.

Gyorstipp

A quinoa remek alternatívája a gabonaféléknek is! Főzd meg, majd turbózd fel a kedvenc gyümölcseiddel, és olajos magvakkal, és máris kész az egészséges, fehérje dús reggeli!

Fehérjében gazdag tészta 15 perc alatt

Hozzávalók egy főre:

  • körülbelül 50 gramm paradicsompüré (konzerves)
  • 100 gramm darált marhahús (maximum 10% zsírtartalommal)
  • só, ízlés szerint
  • kb 150 gramm quinoa alapú tészta
  • egy csipet babérlevél

Elkészítés:

  1. A paradicsompürét tedd fel főni egy lábasba magas hőfokon. Amikor már forrni kezd, add hozzá a darált marhahúst, és kevergesd őket legalább 2 percig. Ezután állítsd alacsonyarra a hőfokot és párold őket tovább.

  2. Egy másik lábasban tegyél fel forrni 2 bögrényi vizet, a forrásban lévő vízhez pedig adj egy csipetnyi sót

  3. A forrásban lévő vízbe tedd bele a quinoa alapú tésztát, és keverd össze

  4. Amikor a tészta már „al dente”, vedd le a tűzről, szűrd le és add hozzá a paradicsomos húsos ragút. Végül bolondítsd meg a bazsalikom levelekkel és tálald.

Összesen: 848 kalória, 44 gramm fehérje, 13 gramm zsír, 132 gramm szénhidrát