15 perces recept: Édes izom

Ennek az ínycsiklandozó, fehérjében és hasznos szénhidrátokban gazdag palacsintának alapja az édesburgonya. Elkészítése villámgyors és roppant egyszerű, de vigyázz! Függőséget okoz!

 

 Fitt tipp: Ha nem aggódsz annyira a zsír miatt, süsd a palacsintákat kevéske kókuszzsírban a zsírmentes olajspray helyett. A zsír ugyanis segíti az édesburgonyában található béta-karotin hatékonyabb felszívódását is!

Édesburgonya palacsinták

1 főre

Hozzávalók:

1 db közepes méretű édesburgonya

1 nagy tojás

4 tojásfehérje

1 marék zabpehely

1 teáskanál vanília kivonat

1 teáskanál őrölt fahéj

0,5 doboz zsírszegény natúr joghurt (kb. 100 gramm)

pár szem szeletekre vágott eper

1 marék kék áfonya

Elkészítési mód

  1. Dobd be az édesburgonyát a mikrohullámú sütőbe, amíg meg nem puhul. Ezután hagyd kicsit kihűlni, majd egy késsel távolítsd el a héját
  2. A zabpelyhet turmixold össze, hogy por állagú legyen, majd tedd félre egy tálkában. Ezután turmixold kicsit össze a meghámozott édesburgonyát is, amíg pépes nem lesz. Keverd össze a por állagú zabpehellyel, majd keverd hozzá a tojást, a tojásfehérjéket, a vanília kivonatot, a fahéjat és végül a joghurtot is.
  3. Melegítsd fel a serpenyőt közepes hőfokon, majd oszlasd el benne a palacsintatészta felét, és süsd 1-2 percig. Ezután fordítsd meg és a másik felét is süsd körülbelül fél percig. Ismételd ezt addig, amíg el nem készülnek a palacsinták, a tetejüket pedig bolondítsd meg az eperrel és a kék áfonyával!

Összesen:

491 kalória

32 gramm fehérje

9 gramm zsír

74 gramm szénhidrát