Alakbarát paleo recept: csirkefalatok ropogós bundában

Próbáld ki a kedvelt csirkefalatok egészségesebb kiadását, készítsd el ezt a paleolit étrendbe is beilleszthető előételt!

A roppantós csirkefalatkákat minden gyerek imádja, de valld be, hogy te is odavagy értük! Nem csoda, hiszen amellett, hogy rendkívül ízletes és egészséges előételnek, vagy vendégváró falatkának számítanak, remek fehérje források is egyben. Ha előre gondolkodsz, nyugodtan csinálj dupla adagot az alábbiakban bemutatott receptünkből, a felét pedig egyszerűen tedd be a fagyasztóba. Egy éjszaka alatt kiolvad, csak ne felejtsd el áttenni a fogyasztásra szánt adagot a hűtőbe egy légmentesen záródó dobozba!

Hozzzávalók

4 főre (fejenként 6 db)

  • körülbelül 50 gramm olvasztott vaj, vagy margarin
  • 150 gramm mandulaliszt
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1 csipetnyi paprika
  • 2 teáskanál őrölt hagyma (granulátum)
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1,5 teáskanál tengeri só
  • egy csipetnyi cayenne bors
  • 0,5 kg csirkemell (ez általában három szelet) kisebb darabokra vágva

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
  2. Egy sütőrácsra helyezz sütőpapírt, vagy ha nincs sütőrácsod, akkor használd magában a sütőpapírt
  3. Az olvasztott vajat/margarint helyezd egy kisebb tálkába
  4. Egy másik tálban keverd össze a mandulalisztet a szezámmaggal, a paprikával, a hagyma és a fokhagyma granulátummal, valamint a cayenne borssal.
  5. Helyezz körülbelül 5 db már felvágott csirkemellet a vajjal teli tálba és jó alaposan kenegesd be őket. Ezután mártsd bele őket a lisztkeverékes tálba is, és szintén alaposan „panírozd” be őket.
  6. A már bepanírozott csirkemelleket helyezd a sütőrácsra, vagy a sütőpapírra és süsd őket 10 percig
  7. Ezután állítsd a sütőd grill funkcióra és süsd a csirkét további 4-5 percig, amíg arany barnára nem pirulnak. Nem szükséges megfordítani őket!

Megjegyzés: A falatkák körülbelül 3-4 napig állnak el a hűtőben, de a fagyasztóban akár fél évig is tárolhatod őket!

Tápanyagok egy adagra vonatkozóan:

513 kalória, 33 gramm zsír, 8 gramm szénhidrát, 47 gramm fehérje, 4 gramm rost