Ázsiai ihletésű szezámos tonhalsaláta

Gyors, egyszerű és roppant kevés kalóriát tartalmaz! Kell ennél több?

A Séf tippjei

  • a friss és helyben termesztett zöldségek jóval gazdagabbak a különféle tápanyagokban és nem utolsósorban finomabbak is
  • a kínai kelt érdemes előre elkészíteni, vágd őket vékony, hosszú csíkokra, majd tedd be őket a fagyasztóba, amíg a salátád többi része el nem készül
  • A tonhalat viszont ne vedd meg előre, csak az elkészítés napján szerezd be. Ha nem vagy oda a tonhalért, helyettesítheted bármilyen más halfajtával is.

Tonhalsaláta szezámmagos kéregben

Hozzávalók:

  • 170 gramm tonhal
  • tengeri só, ízlés szerint
  • 30 gramm szezámmag
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 kisebb fej hosszú csíkokra vágott kínai kel
  • 1 csokor vízitorma
  • 1 kisebb narancs, vagy mandarin
  • 100 gramm gesztenye
  • fél csokor koriander
  • 100 gramm előre csomagolt kínai wonton tészta, vagy üvegtészta
  • 1 csokor apróra vágott mogyoróhagyma, vagy metélőhagyma
  • 50 ml ázsiai szezám dresszing

Elkészítési mód

  1. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt magas hőfok felett
  2. A nyert tonhalat sózd meg, majd borítsd be a szezámmaggal. Ez képezi majd a kérgét.
  3. Öntsd a szezámolajat a már forró serpenyőbe és hirtelen süsd meg a tonhal mindkét oldalát, úgy, hogy csak a szezámkéreg piruljon meg, a hal maradjon nyers. Ha elkészült, tedd félre egy papírtörlőre, ami segít felszívni a felesleges olajat.
  4. Egy nagy tálban keverd össze a kínai kelt, a tormát, a gesztenyét, a narancsot, a koriandert, a woton tésztát, és az apróra vágott hagymát, majd öntözd meg a dresszinggel.
  5. Ezután szeleteld fel vékonyan a tonhalat és ízlésesen tedd a saláta közepére.

Összesen:

284 kalória, 12 gramm fehérje, 18 gramm zsír, 18 gramm szénhidrát