Reggeli boldogságtál: zabkása a kávé erejével

Pörgesd fel magad koffeinnel miközben fehérjeszükségleteid is fedezed!

 

Proteines zabkása kávéval

Hozzávalók 2 főre:

  • 100 gramm apróbb szemű zabpehely
  • 1 mérőkanál (30 gramm) natúr vagy vaníliás fehérjepor
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • egy teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csésze főzött kávé
  • 0,5 dl tej
  • tetszőleges mennyiségű fagyasztott meggy (magozott, félbevágott)
  • egy marék apróra vágott mogyoró, vagy mandula

Elkészítési mód:

  • Egy üvegtálban keverd össze a zabpelyhet a fehérjével, majd keverd hozzá a chia magot, a kakaóport, a mézet vagy a juharszirupot és a fahéjat. Erre öntsd rá a kávét, majd az egészet keverd jól össze még egyszer. Éjszakára hagyd állni.
  • Reggel tedd a keveréket két külön tálba, önts rá tejet (hidegen, vagy melegen, ahogy szereted), a tetejét pedig bolondítsd meg a meggyel és a magvakkal.

Egy adagban:

455 kalória, 23 gramm fehérje, 15 gramm zsír, 63 gramm szénhidrát