Fehérjében gazdag gyümölcssaláta avokádóval

Kényeztesd fehérjére éhező izmaidat ezzel a villámgyors joghurt alapú avokádós fogással!

 Avokádós gyümölcssaláta

Hozzávalók 2 főre

  • 1 db kockára vágott avokádó
  • 1 db meghámozott, kockára vágott mangó
  • 1 marék kék áfonya, vagy fekete áfonya
  • 1 db vékonyan felkarikázott banán
  • 1 marék apróra vágott mandula, vagy kesudió
  • 50 gramm natúr kókuszpehely
  • 100 gramm natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál narancs kivonat/aroma
  • fél narancs kifacsart leve
  • 2 evőkanál zúzott kakaóbab (opcionális)

Elkészítési mód

  1. Egy nagyobb tálba pakold bele az avokádót, a mangót, az áfonyákat, a banánkarikákat, a mandulát, vagy a kesudiót, a tetejét pedig szórd meg a kókuszpehellyel, majd öntsd rá a narancslevet. Egy kisebb tálkában ízesítsd a görög joghurtot a narancskivonattal.

  2. A gyümölcssalátát tálald adagonként kisebb tálkákban, a tetejére pedig tegyél gazdagon a görög joghurtból, és a kakaóbabból is, ha szereted!

Egy adagban:

483 kalória, 55 gramm szénhidrát, 19 gramm fehérje, 26 gramm zsír