Ízletes csirkenyárs percek alatt

Ízletes csirkemell falatok nyársra tűzve, egy gyors, és könnyű mártogatóssal megbolondítva és máris kész a tápanyagokban gazdag ebéd!

Gyorstipp: A csirke joghurtos mártással és rizzsel válik igazán teljes értékű fogássá. A kellően sűrű joghurtos szószhoz keverj össze 2 doboz natúr joghurtot egy citrom kifacsart levével és reszelt héjával, egy csipetnyi frissen őrölt bazsalikommal, sóval és borssal.

Ízletes csirkenyárs
hozzávalók 2 főre

- kb. 150 gramm bőr nélküli csirkemellfilé
- kb. 150 gramm csontozott, bőr nélküli csirkecomb
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 lime kifacsart leve
- 1 fej őrölt fokhagyma (kb. 30 gramm)
- kb. 30 gramm frissen őrölt gyömbér
- 1 fej újhagyma
- 1 teáskanál őrölt chili por
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál indiai fűszerkeverék
- 1 csipetnyi apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 csipetnyi apróra vágott kakukkfű
- 1 csipetnyi friss mentalevél, szintén apróra vágva
- só és bors ízlés szerint

Elkészítési mód

1. Áztasd be a fa pálcikákat, amikre majd rátűzöd a csirkét legalább egy órára

2. A csirkemelleket és a combokat is vágd kisebb darabokra, a pálcika méretéhez igazítva.

3. Egy közepes méretű tálban keverd össze az olíva olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát, a fűszereket és az apróra vágott fűszernövényeket.

4. Hevíts fel 2 evőkanál olíva olajat egy mélyebb serpenyőben. A kisebb darabokra vágott csirkét ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd pirítsd meg mindkét oldalát egyenletesen a serpenyőben. Ezután jól áztasd be az előtte elkészített pácba, és hagyd benne legalább 2 órán keresztül.

5. A két óra leteltével vedd ki őket a pácból és tűzd őket a nyársra, a mell és a comb váltakozva kövessék egymást. Egy nyársra összesen 2 mell és 2 comb fér rá kényelmesen.

6. Ezután melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

7. A csirkenyársakat helyezd sütőpapírra, és egyenletesen öntözd meg őket a maradék páccal

8. Süsd őket körülbelül 10 percig az adott hőfokon, majd tálalás előtt hagyd őket hűlni körülbelül 3 percig.

9. Tálald ízlésesen, rizzsel és egy tál joghurtos mártással.