Édesítsd meg a reggelt: villámgyors áfonyás ricottás gofri

Ki mondta, hogy a ricotta csak az olasz konyha remekein mutat jól? Most megmutatjuk, hogy készíthetsz belőle percek alatt egy isteni reggelit!

Áfonyás ricottás gofri

Hozzávalók 2 főre

- kb. 150 gramm zsírszegény ricotta

- 2 marék fekete áfonya

- 1 evőkanál méz

- 1 teáskanál vanília kivonat

- 2 evőkanál mogyoró, vagy mandulavaj

- 4 db teljes kiőrlésű gofri-alap (fagyasztott)

Elkészítési mód

1. egy közepes méretű tálban keverd össze a ricottát az áfonyával, a mézzel, és a vanília kivonattal

2. két gofrit kenj meg egyenletesen a mogyoró, vagy a mandulavajjal, a tetejére pedig tegyél bőségesen a ricottás-áfonyás keverékből

3. a tetejére tedd rá a másik gofrit, így lényegében két ízletes, és laktató szendvicset kapsz, majd mindkettőt vágd félbe.

Egy szendvicsben:

504 kalória, 23 gramm fehérje, 55 gramm szénhidrát és 24 gramm zsír található