Gomba alapú pizza

Cseréld a szénhidrát bombának számító pizzatésztát nagyobb gombafejekre, és máris megkapod kedvenc csaló kajád alakbarát alternatíváját!

Gomba alapú pizza

Hozzávalók 2 főre

  • 4 nagyobb fej gomba (ha lehet válaszd a Portobello gombákat)
  • 250 ml olasz marinara tésztaszósz
  • 300 gramm spenót
  • 150 gramm lereszelt mozzarella sajt
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 12 csík pepperoni paprika
  • ízlés szerinti mennyiségű szeletekre vágott olajbogyó
  • egy csipetnyi őrölt bazsalikom, vagy oregano

Elkészítési mód

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal.

2. Alufóliából formázz 4 db kör alakút és helyezd őket egy sütőpapírra. Tedd rájuk a gombafejeket fejjel lefelé, ez majd megvédi őket a túlzott nedvessé válástól. Süsd őket 10 percig.

3. A 10 perc leteltével vedd ki őket a sütőből és oszlasd el rajtuk az olaszos szószt. A tetejét pakold meg spenóttal, sajttal, a pepperoni csíkokkal, valamint az olajbogyóval. Ezt követően süsd további 7 percig, amíg a sajt el nem olvad a tetején. Tálaláskor ízesítsd bazsalikommal, vagy oreganoval, a valódi olasz ízvilág megteremtéséhez.

Egy adag tápértéke:

407 kalória, 25 gramm fehérje, 30 gramm szénhidrát, 22 gramm zsír

Kedvet kaptál még egy kis pizzázáshoz? Próbáld ki ezt a fehérjében gazdag, 15 perc alatt elkészíthető protein pizzánkat is!