Fűszeres tonhalas taco

A vinaigrette szósz igazán különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a diétába is beilleszthető halas fogásnak.

A séf tippje: a taco-t általában zsíros majonézes szósszal szokták megbolondítani, ami igencsak megdobja a kalória és zsírtartalmát. A vinaigrette ezzel szemben egy ecet és olíva olaj alapú francia öntet, ami sokkal egészségesebb!

Tonhalas taco
hozzávalók 4 főre

a salsa szószhoz:

  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • só és bors ízlés szerint

a káposztasalátához:

  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 2 evőkanál dijon-i mustár
  • 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál agave szirup
  • 250 gramm kevelekre szedett káposzta, vagy előre elkészített káposzta keverék

a halhoz:

  • egy kis olíva olaj
  • 0,5 kg tonhal
  • 8 db kukoricalisztből készült kisebb tortilla
  • felkockázott avokádó

Elkészítési mód

1. Először készítsd el a salsát. Egy nagyobb tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd egyszerűen tedd félre.

2. A káposztasalátához szintén keverd össze az összetevőket, a mustárt, a koriandert, az ecetet, az olíva olajat és az agave szirupot, majd forgasd bele a káposztát is. Tálalásig tárold a hűtőben.

3. Végül készítsd el a halat: Forrósíts fel egy grill lapot magas hőmérsékleten, majd spriccelj rá egy kis olíva olajat. süsd a tonhal filét mindkét oldalát körülbelül 4 percig.

4. A tortillákat melegítsd fel egy serpenyőben.

5. A már meleg tortillákat először töltsd meg a vinaigrette-es káposztasalátával, majd tedd bele a halat, végül locsold meg a szósszal. Avokádó hozzáadásával még tovább fokozható az ízhatás.

Egy adag tápanyagtartalma:

476 kalória, 26 gramm fehérje, 29 gramm szénhidrát, 32 gramm zsír