Izmos reggeli: Baconos-tojásos szendvics

Tedd le a megszokott müzlis tálat és próbáld ki helyette ezt az ízletes és laktató fehérjében gazdag reggelit!

Próbáltál már tojásrántottát készíteni a mikróban? Nos egyfelől ez egy igencsak praktikus megoldás, hiszen utána nem kell a serpenyő aljára rásült tojás maradékokkal bajlódnod, viszont roppant körültekintőnek kell lenned, mert a mikrózás során könnyen túlsülhet a tojás, és akkor mehet egyből a szemétbe. A baconnel kapcsolatban talán lehetnek ellenérzéseid, ha szigorúan számolod a napi bevitt zsírmennyiséget, ezért mindenképp a kanadai bacont javasoljuk, ami a sertés jóval zsírszegényebb részéből készül. Ami a zsemlét illeti, válassz teljes kiőrlésűt, vagy dönts két szelet szénhidrát csökkentett toast kenyér mellett!

Tojásos-baconos szendvics

hozzávalók 2 főre

  • 4 szelet kanadai bacon szalonna
  • 3 db nagyobb tojás
  • 3 tojásfehérje
  • 1 dl zsírszegény tej
  • kb. 50 gramm zsírszegény reszelt sajt
  • egy csipetnyi fekete bors
  • 4 szelet szénhidrát csökkentett pirítós, vagy 2 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 4 szelet paradicsom
  • csípős szósz, ízlés szerint (opcionális)

Elkészítési mód

1. Helyezd a bacon szeleteket egy mikrózható tányérra egy rétegben, majd takard le egy vékony papírtörlővel. Tedd be a mikróba 3 percre, magas hőfokon. Addig melegítsd amíg a bacon széle kicsit barna színt nem kap, és ropogóssá nem válik, lehet, hogy még 1 extra perc szükségeltetik majd hozzá. Ha elkészült, egyszerűen csak tedd félre.

2. Enyhén kenj ki olajjal egy szintén mikrózható tálat. Tedd bele a tojásokat, a 3 tojásfehérjét, valamint a tejet és enyhén verd fel. Keverj bele egy kis hagymát is, majd tedd be a mikróba és melegítsd magas hőfokon 45 másodpercig. Ezután finoman keverd össze a tojásokat, majd tedd vissza újabb 45 másodpercre, és folytasd így a melegítést, amíg kész nem lesz. Fontos, hogy 45 másodpercenként mindig keverd meg egy kicsit. Végül keverd bele a reszelt sajtot, szórd bele a borsot, és bolondítsd meg egy kis csípős szósszal is, ha szereted. Hagyd állni, amíg a sajt el nem olvad benne.

3. Oszlasd el az elkészült tojást a zsemléken, vagy a pirítóson, a tetejére tedd rá a szeletelt bacont, valamint a paradicsomot, majd fedd le a pirítós/zsemle másik felével, és máris kész a szendvics!

 

Egy adag tápanyagtartalma:

416 kalória, 33 gramm fehérje, 48 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír