Currys pörkölt csicseriborsó

Tökéletes megoldás lehet, ha rád tör a chips utáni sóvárgás!

A pörkölt csicseriborsó önmagában is laktató és egészséges rágcsálni való, de salátához keverve a cseppet sem alakbarát pirított kenyérkockának is remek alternatívája. Adagonként körülbelül 7 gramm rosttal látja el a szervezetet, amitől biztosan jól fogsz lakni a következő főétkezésig.

A kurkuma adja a curry jellegzetesen sárga ízét, ez a fűszer pedig bizonyítottan jót tesz szívünk egészségének.

Hozzávalók
4 főre

  • 2 csomag csicseriborsó
  • 2 evőkanál szőlőmag olaj
  • 1 evőkanál curry por
  • 0,5 teáskanál só
  • egy csipetnyi bors

Elkészítési mód

1,Melegítsd elő a sütőt körülbelül 200 fokra. Öblítsd át egy kicsit a csicseriborsót a csap alatt, majd egy ronggyal töröld őket szárazra. Ne feledd, hogy minél szárazabbak, annál ropogósabbra sülnek majd.

2,Helyezd őket egy nagy tálba, majd önts rájuk egy kis szőlőmag olajat. Add hozzá a curryt, a sót és a borsot is. Ezután tedd őket egy sütőpapírra, majd süsd őket körülbelül 40 percig, amíg kellően ropogósak és arany barnák nem lesznek. Sütés közben legalább kétszer keverd őket össze, hogy egyenletesen átsüljenek. Ha elkészültek, hagyd őket hűlni.

Egy adag tartalmaz:

194 kalória, 9 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát, 9 gramm zsír