Roston lazac köménnyel és édesburgonyával

Egyszerűen nem tudjuk megunni a lazacot ! A kömény segítségével pedig percek alatt igazán egzotikus fogást varázsolhatunk belőle.

A kömény ugyanis köztudottan egy intenzív, kissé borsos ízvilágú fűszer, így önmagában is elegendő ahhoz, hogy egy izgalmas lazac-variációt alkossunk. Az édesburgonya pedig a köretek koronázatlan királya, hiszen roppant gazdag fehérjében, egészséges zsírokban és hasznos összetett szénhidrátokban egyaránt. Ha gondolod a köretet tovább turbózhatod némi párolt spenótlevél hozzáadásával.

Tudtad? A kömény hatására testhőmérsékletünk megemelkedik, felpörög az anyagcserénk, és fokozódik a zsírégetés.

Roston lazac köménnyel és édesburgonyával

hozzávalók 1 főre

  • kb. 250 gramm lazacfilé
  • 0,5 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál sózott vaj
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi só
  • 1 db közepes méretű édesburgonya kockákra vágva

Elkészítési mód

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Ezután kenj ki egy közepes méretű tepsit a sózott vajjal, a lazacfilét pedig dörzsöld át a köménnyel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

2. Helyezd a kockákra vágott édesburgonyát a tepsi aljára, majd tedd rá a lazacot is a bőrével lefelé. Süsd őket körülbelül 20 percig, és egyből tálalhatod is!

Egy adag tápanyagtartalma:

510 kalória,  47 gramm fehérje, 24 gramm szénhidrát, 26 gramm zsír