Pároljunk: ázsiai tengeri sügér

Nem csak ízletes, de proteinben is gazdag ez a nagyszerű halétel

Az ételben lévő zöldségek nem csak a glikogén szinted fenntartásában segítenek, hanem az izomgörcsök megelőzését is szolgálják.

Ázsiai párolt tengeri sügér négy személyre:

  • 180 ml szaké
  • 2 evőkanál friss darált gyömbér
  • 2 közepes nagyságú cukkini
  • 2 közepes nagyságú sárgatök
  • 2 közepes nagyságú répa
  • egy löttyintésnyi  szűz olívaolaj
  • 4 darab ázsiai (fekete) tengeri sügér filé
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • fél bögre csirke vagy zöldségleves

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben keverd össze a szakét és a gyömbért. Állíts be alacsony-közepes hőfokot és fedd le.
  2. Vágd fel a cukkinit, a tököt és a répát hosszában úgy, hogy körülbelül 1 mm széles csíkokat kapjál. Ha jól csináltad, akkor spagetti-szerű szálaid lesznek. A répa csíkokat tegyed félre.
  3. Közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt és az olívaolajon 1 percig pirítsd a répát.
  4. Ízesítsd a halat sóval és borssal, majd rakd bele a gyömbéres serpenyőbe, így párold a filéket 10-12 percig, amíg meg nem keményednek.
  5. Öntsd a levest a répához és forrald fel, majd vedd lejjebb a lángot.
  6. Add hozzá a répához a cukkinit és a tököt, ízesítsd sóval és borssal majd fedd le. Lassú tűzön párold puhára a zöldségeket, de vigyázz, a spagetti alakjukat tartsák meg, ne főzd túl őket.
  7. Most már mindent levehetsz a tűzről. Rendezd el a zöldségeket egy tányéron, rakd rá a filéket és már tálalhatod is.

 Protein: 30 gramm, zsír: 4 gramm, szénhidrát: 30 gramm, kalória: 320