Grillezett csirkemell zöldségekkel

Ezeket az egészséges grill recepteket nem sokára minden grill partidon követelni fogják a vendégek.

GRILLEZETT CSIRKEMELL ZÖLDSÉGEKKEL

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 gyógynövény ecset (10 dkg friss kakukkfű, 10 dkg friss zsálya és 10 dkg friss kötözött rozmaring zsineggel összekötözve)
  • ¼ csésze + 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 csirkemell, bőrrel együtt (Grillezés után eldobható)
  • ízlés szerint tört feketebors
  • 1 citrom félbevágva
  • 2 evőkanál szeletelt friss kakukkfű
  • 1 zöldalma magozva, negyedelve és szeletekre vágva
  • 1 citrom leve
  • ½ kg mángold
  • 1 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 evőkanál aranymazsola

Elkészítése:

  1. Forrósíts fel egy serpenyőt és a negyed csésze olívaolajba rakd bele az ecset végét.
  2. Tágítsd ki a csirke bőrét, hogy egyenletesen lefedje a húst. Borsozd meg és finoman kend meg az ecsettel. Rakd a húst a grillre a bőrös felével lefele 1 percig. Kend meg a tetejét és fordíts rajta egy negyednyit. Ezt ismételd meg négyszer. Rakd a csirkét közvetett tűzre, majd bőségesen kend meg az ecsettel. Süsd még 8-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete nem lesz 70 celsius fok. Facsarj rá citromlevet majd szórd meg kakukkfűvel.
  3. Amíg sül a csirke, addig melegíts fel egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj elkezd füstölni, dobd bele az almát és süsd aranybarnára. Add hozzá a citromlevet és a mángoldot. Kevergesd és hagyd, hogy összeessen. Dobd bele a fenyőmagot és a mazsolát. Tálald a húst, tetején a mángold, gyümölcs és mag mix-szel.

Tápanyagtartalom adagonként:

370 kalória, 22 g zsír, 3 g telített zsírsav, 17 g szénhidrát, 3 g rost, 29 g protein