Grillezett kukorica sajttal és lime-mal

A friss, édes csőkukorica igazi nyári étel, meggrillezve tökéletes, rostban gazdag kísérője bármilyen barbecue fogásnak.

Ebben a receptben a sajt és a lime nagyszerűen kiegészítik egymást, pompás ízt kölcsönözve az ételnek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 cső kukorica a levelével együtt
  • 4 evőkanál Seven Seas Green Goddess salátaöntet (vagy hasonló öntet, ami evőkanalanként 65 kalóriát tartalmaz)
  • cayenne bors ízlés szerint
  • fél csésze reszelt Cotija vagy parmezán sajt
  • 2 lime felvágva

Elkészítése:

  1. Forrósítsd fel a grillt, majd állítsd be közepes hőmérsékletet.
  2. 10 percig áztasd a kukoricát levelestül hideg vízben. Szárítsd meg, majd alacsony-közepes hőmérsékleten kb. 10 percig grillezd, amíg a levele el nem kezd szenesedni.
  3. Szedd le a leveleket és grillezd tovább kb. 10 percig, amíg a kukoricaszemek nagyjából meg nem pirulnak.
  4. Amíg a kukorica sül, rakd egy tálba az öntetet és a cayenne borsot. Ezután reszeld meg a sajtot a reszelő csepp alakú részével.
  5. Kend meg a kukoricát az öntettel és szórd meg a sajttal.
  6. A lime szeletekkel együtt tálald az ételt.

*Ezt az ételt hagyományosan majonézzel készítik, de egy jól kiválasztott salátaöntettel helyettesítve akár 25 százalékkal csökken a telített zsírtartalom.

Tápanyagtartalom adagonként:

206 kalória, 11 g zsír, 21 g szénhidrát, 3 g rost