Sült spárga tojással

Ez a tojásos-zöldséges étel gyorsan elkészíthető, és a nap bármely étkezésénél bátran fogyaszthatod.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál vaj
  • egy csipetnyi törött pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 közepes fej vöröshagyma, felkockázva
  • 0,5 kg spárga, a végei nélkül, 2-3 centire vágva
  • 4 nagy tojás
  • só és bors
  • fél citrom leve

Elkészítése

  1. Kapcsold be a sütő grillezőjét. Rakd a vajat egy közepes méretű sütésálló serpenyőbe, majd olvaszd meg a grill alatt. Ezután add hozzá a törött pirospaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a spárgát. Rakd vissza a grill alá és süsd őket körülbelül 5 percig, vagy amíg a spárga éppen meg nem puhul.
  2. Csinálj helyet a serpenyőben a tojásoknak és üsd bele őket. Rakd vissza a grill alá 2-3 percig, vagy amíg fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony marad.
  3. Vedd ki a serpenyőt a grill alól és öntsd a citromlevet a spárgára, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezz. Egyenesen a serpenyőből tálalhatod az ételt ropogós kenyér mellett.

TÁPANYAGTARTALOM ADAGONKÉNT
298 kalória, 20 gramm zsír, 16 gramm szénhidrát, 17 gramm fehérje