Sült spárga tojással

Ez a tojásos-zöldséges étel gyorsan elkészíthető, és a nap bármely étkezésénél bátran fogyaszthatod.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 evőkanál vaj
- egy csipetnyi törött pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 közepes fej vöröshagyma, felkockázva
- 0,5 kg spárga, a végei nélkül, 2-3 centire vágva
- 4 nagy tojás
- só és bors
- fél citrom leve
Elkészítése
- Kapcsold be a sütő grillezőjét. Rakd a vajat egy közepes méretű sütésálló serpenyőbe, majd olvaszd meg a grill alatt. Ezután add hozzá a törött pirospaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a spárgát. Rakd vissza a grill alá és süsd őket körülbelül 5 percig, vagy amíg a spárga éppen meg nem puhul.
- Csinálj helyet a serpenyőben a tojásoknak és üsd bele őket. Rakd vissza a grill alá 2-3 percig, vagy amíg fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony marad.
- Vedd ki a serpenyőt a grill alól és öntsd a citromlevet a spárgára, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezz. Egyenesen a serpenyőből tálalhatod az ételt ropogós kenyér mellett.
TÁPANYAGTARTALOM ADAGONKÉNT
298 kalória, 20 gramm zsír, 16 gramm szénhidrát, 17 gramm fehérje
Facebook Social Comments