Lazac fasírt

A szívbarát lazac fasírt kitűnő omega-3 zsírsav forrás.

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 szár zeller, kockára vágva
  • 1 kaliforniai paprika, kimagozva és kockára vágva
  • 2 konzerv vagy 40 dkg lazac, szárazon
  • negyed csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

  1. Egy közepes nagyságú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a paprikát, és körülbelül 5 perc alatt puhára főzzük őket.
  2. Egy nagy tálban apró darabokra összenyomkodjuk a lazacot egy villával. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a petrezselymet, a kapribogyót, a Worcestershire szószt, a mustárt, a tojást és a kenyérmorzsát. Alaposan összegyúrjuk őket, és készítünk belőlük 12 darab pogácsát.
  3. Egy nagy serpenyőben közepes-magas láng felett felforrósítjuk az olívaolajat, majd a pogácsákat oldalanként körülbelül 5 perc alatt barnára és ropogósra sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM ADAGONKÉNT

317 kalória; 16,9 gramm zsír; 13,1 gramm szénhidrát; 27,1 gramm fehérje