Aloha Hawaii! Ananászos csirkenyárs az orchideák szigetéről

Itt az ideje, hogy a csirkemellet egzotikus nyári ízekkel gazdagítsuk!

Az ananászt a fogyni vágyók valóságos csodaszerként tartják számon. Leginkább azért, mert bromélia enzimet tartalmaz, amely elősegíti a fehérjék hatékonyabb emésztését, javítja a tápanyagok felszívódását, gyorsítja a méreganyagok ürülését, szerepet játszik a zsírégetésben, és általában gyulladáscsökkentő hatású. Az ízletes gyümölcs emellett csökkenti az édesség utáni vágyat, annak ellenére, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Csirkével párosítva bármelyik grillparti egészséges és fehérjedús, mégis istenien finom fénypontja lehet.

Hozzávalók 2 személyre:

2 és ¼ tk. szójaszósz
2 és ¼ tk. barna cukor
¾ tk. szezámolaj
egy csipet őrölt gyömbér
egy csipet fokhagymapor
2 fél csirkemell (bőr és csont nélkül), 4-5 centis darabokra vágva
ananász ízlés szerint, kis darabokra vágva (lecsöpögtetve)
2-4 nyárs

Elkészítés:

1. Készítsd el a pácot: a szójaszószt, cukrot, szezámolajat, gyömbért és fokhagymát keverd össze egy tálban.
2. A csirkét és ananászt áztasd a pácba, és tedd a hűtőbe 1 órára, hogy alaposan átjárják az ízek.
3. Melegítsd elő a grillsütőt. Tűzd a csirkét és az ananászt a nyársakra. Grillezd vagy 15 percig, időnként megforgatva a nyársakat.

Jó étvágyat! - Vagy ahogy a polinézek mondanák: E ai' kaua!